Hoe kun je in WordPress platte tekst plakken?

Bij WordPress kun je in het dashboard kiezen om een pagina of een bericht te maken. Wat is eigenlijk het verschil tussen deze twee? 

Als jij teksten op jouw website toe gaat voegen is het beter om deze teksten niet rechtstreeks in de tekstbewerker te typen, maar het eerst te schrijven in een tekstbestand. Dit om te voorkomen dat, als je bijvoorbeeld de tekst vergeet op te slaan, ( dat overkomt iedereen wel eens ) je alles kwijt bent en weer opnieuw kunt beginnen.

Vanuit het tekstbestand, bijvoorbeeld in Word, kun je de tekst dan kopiëren en plakken in de website. Denk er aan dat je de tekst kopieert als platte tekst om de code te verwijderen die aan het tekstbestand vastzit. Dit kun je doen door de tekst eerst op een kladblok te plaatsen. Ik gebruik hiervoor notities ( apple ) onderin de werkbalk van mijn laptop. Van hieruit kun je hem dan in de website plakken.

Het kan ook gemakkelijker met de ingebouwde functie in de tekstbewerker van WordPress. Klik hiervoor in de balk op het icoontje zoals hiernaast afgebeeld, plakken als tekst. Er opent dan een scherm waar je de gekopieerde tekst in kunt plakken. Klik op invoegen. Zo weet je zeker dat er geen ongewenste codes meer in jouw tekst verborgen zit.

Zie jij al die icoontjes in je WordPress tekstbewerker staan en heb je geen flauw idee waarvoor ze zijn en wat je er allemaal mee kunt? Vraag dan hier mijn gemakkelijke uitleg van deze icoontjes aan. Ik weet zeker dat het je de volgende keer helpt bij het wijzigen van de teksten op jouw website. Bekijk hier een infographic die ik gemaakt heb. 

Het allerbelangrijkste is natuurkijk de leesbaarheid van jouw teksten. Je wilt dat de bezoeker door blijft lezen en zich niet laat afleiden door het lettertype. Zorg voor korte alinea’s en voldoende witruimte. Onderbreek de teksten met een afbeelding, video of quote. En vooral, ben consequent en voer de stijl van de teksten door in de gehele website.

Wil je meer weten over WordPress?

Boek dan een workshop

Winkelwagen
Scroll naar boven