Wat is een kruimelpad op je website?

Wat is een kruimelpad?

Een kruimelpad is de kleine tekstregel die je vaak bovenaan een pagina of bericht op een website ziet staan.

Het toont de bezoeker het pad vanaf de homepage tot de pagina of bericht die hij/zij op dat moment bekijkt. Veel bezoekers komen via een link op jouw website en landen dus niet op jouw homepagina, maar op een andere pagina of bericht. Door het kruimelpad zien zij de structuur van je website en kunnen zij eenvoudig navigeren naar een vorige pagina. Zo is de kans dat zij verdwalen kleiner. 

Daar komt de naam kruimelpad of “breadcrumbs” ook vandaan. Van het sprookje Hans & Grietje. Hans laat broodkruimeltjes vallen om gemakkelijk de weg terug naar huis te kunnen vinden. Zo werkt het dus ook voor een website. Het is gebruiksvriendelijk. De zoekmachines zien dit ook en zullen daardoor een website met een goede kruimelpadnavigatie beter beoordelen.  

Hoe krijg ik een kruimelpad op mijn website?

Bij veel premium thema’s kun je bij de pagina- of bericht bewerkingen instellen of je wel of geen kruimelpad wilt tonen. Als dit niet in het thema verwerkt zit kun je er een plugin voor installeren: Breadcrumbs NavXT. 

Als je gebruik maakt van de Yoast SEO plugin, zit daar ook een optie om breadcrumbs te gebruiken. Die vind je bij instellingen, bij zoekweergave en dan bij kruimelpad.

Vervolgens moet je nog wel deze code toevoegen op de plek waar je de breadcrumbs wilt weergeven:

Je kunt deze code ook in het header-php bestand plakken. Zo zal het kruimelpad op elke pagina of bericht getoond worden en weten jouw bezoekers altijd de weg naar home te vinden.

Winkelwagen
Scroll naar boven