Wat is het verschil tussen een statische pagina en een blogpagina?

Bij WordPress kun je in het dashboard kiezen om een pagina of een bericht te maken. Wat is eigenlijk het verschil tussen deze twee? 

Een WordPress pagina

Een pagina op een website bevat vaak statische inhoud. Dat houdt in dat de inhoud van een pagina niet vaak zal veranderen. Denk bijvoorbeeld aan een Over mij pagina of een Contactpagina. Deze pagina’s bevatten meestal algemene informatie over het bedrijf, de producten en/of diensten. Meestal staan deze pagina’s in de menubalk bovenin de website. Je kunt zelf de volgorde van de pagina’s bepalen. Ook kun je hoofd- en subpagina’s aanmaken, die zorgen voor een overzichtelijke structuur van de website. De meest voorkomende pagina’s zijn:

  • Home
  • Over mij
  • Diensten
  • Contact

Een blogpagina

Met een WordPress bericht plaats je informatie op jouw website met een publicatiedatum. De berichten verschijnen in omgekeerde datum-volgorde op de blogpagina van de website. Dit betekent dat de nieuwste berichten bovenaan komen te staan. Berichten zijn daarom zeer geschikt om inhoud te publiceren die actueel is en bijvoorbeeld verbonden zijn aan een bepaalde tijd. Je kunt berichten in categorieën indelen en er tags aan toe voegen om het overzichtelijk te houden. Er is een mogelijkheid om deelknoppen aan het bericht toe voegen zodat bezoekers je berichten kunnen delen op Social media. Je kunt bezoekers ook vragen of zij een reactie achterlaten op het bericht om zo een communicatie op gang te brengen.

WordPress

is begonnen als eenvoudig blogplatform, maar is uitgegroeid tot het meest populaire open source softwareplatform om zowel een blog als een volledige website mee te bouwen. Op veel websites zie je een blogpagina geïntegreerd in een statische website. Dat is een mooie manier om algemene informatie te delen en tegelijkertijd interactie met jouw bezoekers te hebben.

Winkelwagen
Scroll naar boven